Woningruil

Overweegt u een woningruil?
Misschien is uw woning niet meer passend voor uw situatie of wilt u graag in een andere omgeving wonen. Dan kan woningruil een goede oplossing zijn om snel aan de woning te komen die aan uw wensen voldoet. 

Over het ruilen
Het ruilen van een huurwoning is eenvoudig bij Velison Wonen. Als u hoofdbewoner bent van de woning, dan kunt u beslissen deze te ruilen voor een andere huurwoning. Deze ‘ruilwoning’ mag in een andere gemeente staan en uw ruilpartner mag huurder zijn bij een andere woningcorporatie of verhuurder. 

Ruilen? Nieuw huurcontract, nieuwe huurprijs!
Als u van woning ruilt, krijgen u en uw ruilpartner een nieuw huurcontract. Dat betekent meestal dat de huurprijs wijzigt. Om teleurstelling te voorkomen informeer dan tijdig bij uw verhuurder wat de huurprijs gaat worden. Na de indiening van uw aanvraag voor woningruil zal de verhuurmakelaar contact met u opnemen over de vervolgstappen en het bepalen van de exacte huurprijs.

Ruilvoorwaarden

  • U kunt uw huurhuis alleen ruilen met een huurwoning van een andere hoofdbewoner.
  • Er moet sprake zijn van een echte ruil (u moet werkelijk in het andere huis gaan wonen).
  • Er mag geen huurachterstand zijn.
  • De achter te laten woning moet technisch in orde zijn.
  • U bent van plan om minimaal één jaar na woningruil in de woning te blijven wonen.
  • Voldoen aan de  inkomenseis die bij de woning van kracht is.

Velison Wonen heeft met de samenwerkende partners van Woneninvelsen een specifiek aanvraagformulier voor woningruil ontwikkeld. U kunt uw verzoek doen aan de verhuurder(s) via dit woningruilfomulier