Terugverkoop van uw Koopgarantwoning

Wanneer u eigenaar bent van een Koopgarantwoning kan er een moment komen dat u de woning wilt verkopen. U dient hem dan terug te verkopen aan Velison Wonen. Wij zijn verplicht de woning van u terug te kopen binnen een periode van in principe 3 maanden.

Terugkoopprocedure

 • 1

  Schriftelijk verzoek indienen

  Om de terugkoopprocedure in gang te zetten, dient u allereerst een schriftelijk verzoek in te dienen waarin u aangeeft de woning terug te willen verkopen.

 • 2

  Taxatie van de woning

  Een onafhankelijk taxateur zal bij terugkoop, volgens vastgelegde taxatierichtlijnen, uw woning taxeren. U kunt kiezen uit een lijstje van taxateurs. De voorgeschreven makelaars op dit lijstje zijn:

  • Teer makelaars te Castricum
  • Bon & Breed Makelaardij te Velserbroek
  • G&O Makelaars te IJmuiden

  De kosten voor deze taxatie zijn volledig voor rekening van Velison Wonen. Tevens bestaat de mogelijkheid om zelf een taxateur aan te wijzen. De taxatiekosten zijn dan voor uw eigen rekening.

  De door u uitgekozen taxateur dient wel te voldoen aan de regels die zijn vastgelegd in de erfpacht- en koopgarantbepalingen en kwaliteitseisen en validatienormen van het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut). Om hier zeker van te zijn, dient de opdrachtverstrekking van de taxatie te allen tijde via Velison Wonen te verlopen. 

 • 3

  Taxatierapport

  Na het bezoek in uw woning, stelt de taxateur een gevalideerd taxatierapport op. Hierna ontvangt u binnen 10 werkdagen een aanbieding van Velison Wonen met de prijs waarvoor wij de woning van u willen kopen. Bij deze aanbieding is de berekening van de terugkoopprijs (zie ook de rekenvoorbeelden) en het taxatierapport toegevoegd. Wij wijzen u erop dat bij gedaalde woningprijzen er mogelijk een restschuld overblijft na de terugkoop. Wij adviseren u om hierover tijdig contact op te nemen met uw bank of hypotheekverstrekker.

 • 4

  Terugbetalen aankoopprijs en delen waarde-ontwikkeling

  Op het moment van verkoop aan Velison Wonen krijgt u van ons het aankoopbedrag en de waarde van de zelf aangebrachte voorzieningen terug en wordt uw aandeel in de waardeverandering met deze bedragen verrekend. U deelt de waardeverandering met Velison Wonen volgens een bij verkoop bepaald percentage. Dit percentage kunt u terug vinden in de koopovereenkomst die u tekent bij aankoop van uw woning en geldt zowel bij waardestijging- als bij waardedaling van de woning.

  Belangrijk: De taxateur zal door u aangebrachte voorzieningen, zoals bij voorbeeld een luxe keuken of badkamer, apart taxeren. De waarde hiervan telt niet mee in de verrekening van de waardeverandering. Dit deel van de waardevermeerdering komt u voor de volle 100% toe. Houdt u er wel rekening mee dat deze waarde vaak lager is dan wat de voorzieningen gekost hebben.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden