Nieuwbouwproject

Terug naar overzicht

Bouwplannen KPN-locatie

Aantal woningen: 57

Over dit project

Op de KPN-locatie komt een supermarkt (Vomar Voordeelmarkt) en 57 appartementen met bijbehorende parkeervoorzieningen en openbare ruimte. Velison Wonen neemt 48 appartementen turn key af voor sociale huur.


Bestemmingsplan en omgevingsvergunning definitief

Begin 2018 heeft de Raad van State het beroep tegen het goedgekeurde bestemmingsplan afgewezen. In juni 2018 is door de Gemeente de Omgevingsvergunning afgegeven. Inmiddels is deze vergunning onherroepelijk. Hiermee zijn alle procedures afgerond en is de weg vrij om te starten met de bouw, gepland in het najaar van 2018. De betrokken partijen, Gemeente, HBB Bouw, Vomar en Velison Wonen, zullen dan met nadere informatie komen zoals de inrichting van het bouwterrein, de routing van het bouwverkeer. De bouwperiode is ca. 18 maanden zodat in het voorjaar van 2020 het gebouw gereed is.

Anterieure exploitatieovereenkomst en koop-realisatie overeenkomst

De gemeente Velsen, Velison Wonen, Hoorne Vastgoed en HBB Groep tekenden donderdag 10 maart 2016 twee overeenkomsten waarin zij de onderlinge afspraken over de realisatie van het project KPN-locatie vastlegden. Tijdens de bijeenkomst zijn zowel de anterieure exploitatieovereenkomst als koop-realisatie overeenkomst getekend. De overeenkomsten zijn het resultaat van het overleg dat Velison Wonen, Hoorne Vastgoed, HBB Groep en de gemeente Velsen vanaf eind 2014 met elkaar hebben gevoerd. Met de ondertekening van beide overeenkomsten werd een belangrijke stap gezet op weg naar de realisering van het bouwproject op de KPN-locatie aan de Lange Nieuwstraat in IJmuiden.

Velison Wonen neemt 48 appartementen af voor sociale huur

Op de KPN-locatie komt een supermarkt (Vomar Voordeelmarkt) en 57 appartementen met bijbehorende parkeervoorzieningen en openbare ruimte. Velison Wonen neemt 48 appartementen turn key af om te verhuren in de sociale huursector.     

HBB Groep en Hoorne Vastgoed ontwikkelen het complex en zullen de overige 9 appartementen in verkoop brengen. Voor informatie over verkoop kunt u een e-mail sturen aan verkoophbbgroepnl.

Architectenbureau Oever Zaaijer is verantwoordelijk voor de architectuur.

Sociale huurwoningen

Het is nog niet mogelijk om u in te schrijven voor de sociale huurwoningen van Velison Wonen op de KPN-locatie. Zodra de oplevering van het complex in zicht komt, worden de sociale huurwoningen via het woonruimteverdeling systeem Woonservice aangeboden.


Kenmerken

Velison Wonen neemt 48 appartementen af om te verhuren in de sociale huursector.


Algemeen

 • Wijk IJmuiden

Kenmerken

 • Aantal woningen 57

Planning

 • Start bouw najaar 2018
 • Datum van oplevering naar verwachting voorjaar 2020
 • Partijen

 • Aannemer HBB groep
 • Architect Architectenbureau OZ uit Amsterdam
 •  
  Annuleren

  Waarmee kunnen wij je helpen?

  Begin hier met zoeken!

  Geen resultaten gevonden