De Zilvermeeuw

Woongemeenschap De Zilvermeeuw is gelegen aan de Ans Rosendahlstraat in Velserbroek en telt zestien drie kamer (huur)woningen. De woningen zijn geheel rolstoeltoegankelijk
en er is een lift. De bewoners zijn weliswaar wat ouder, maar wel vitaal. Van de bewoners wordt dan ook verwacht dat ze meewerken aan klusjes en gezamenlijk activiteiten.

Zelfstandig en toch samen

Met elkaar delen de bewoners een hobbyruimte, wasmachineruimte en een grote binnentuin. Ook is er een gezamenlijke huiskamer en keuken. Eenmaal per week wordt er gekookt en op zondag drinken de bewoners koffie met elkaar. De bewoners gaan regelmatig wandelen of kijken samen een film. Ook al is niets verplicht, de bewoners van de woongemeenschap hebben bewust gekozen voor een sociale manier van wonen. Een positieve houding ten opzichte van gezamenlijke activiteiten wordt dan ook wel verwacht.

Loopafstand winkelcentrum en gezondheidscentrum

De Zilvermeeuw staat op een centrale plek in Velserbroek, op loopafstand van het winkelcentrum en het gezondheidscentrum. Alle belangrijke voorzieningen zijn binnen handbereik van de bewoners. Velison Wonen is eigenaar van het pand en zorgt ook voor het onderhoud ervan. De bewoners regelen grotendeels zelf de toewijzing van de woningen.

Inschrijven voor De Zilvermeeuw

Heeft u belangstelling voor een woning in De Zilvermeeuw? Voor € 5 per jaar (onder voorbehoud van prijswijzigingen) kunnen geĂ¯nteresseerden tussen de 50 en 65 jaar zich inschrijven als lid. Daarmee staat u op de ledenlijst voor een woning. Echtparen hebben voorrang.

Inschrijven kan met het formulier op deze pagina.  Wanneer u het hebt ingevuld, kunt u het uitprinten en opsturen naar R. Steenkist Ans Rosendahlstraat 46 1991 PG Velserbroek.  Het inschrijfgeld kunt u overmaken op De Zilvermeeuw NLO7 RABO 0383620767. U ontvangt dan een bevestiging van uw inschrijving. 

Toewijzing

Als er een woning beschikbaar komt, volgt er een gesprek met de eerste kandidaat op de ledenlijst. Een aspirant kandidaat wordt vervolgens door het bestuur van De Zilvermeeuw voorgedragen aan Velison Wonen. Verder gelden de regels van het passend toewijzen. Dit betekent dat de huur moet passen bij uw inkomen en de grootte van uw huishouden. Dit wordt getoetst door Velison Wonen.
 

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden