Ongedierte

Als u last heeft van muizen of ander ongedierte bent u in principe zelf aansprakelijk voor het verhelpen van dit probleem. Volgens de wet dient u dan een ‘kleine herstelling’ te verrichten die luidt: ‘het bestrijden van ongedierte, voor zover daaraan geen noemenswaardige kosten verbonden zijn en voorzover de aanwezigheid van dit ongedierte geen gevolg is van de bouwkundige situatie van de woonruimte’. Dit staat in een wettelijke regeling die het ‘Besluit kleine herstellingen’ heet. Klik hier voor het Besluit kleine herstellingen.

Bouwkundige oorzaak

U mag van de verhuurder (schriftelijk) verlangen dat hij het probleem aanpakt en oplost als de oorzaak ‘bouwkundig’ is, bijvoorbeeld omdat de muizen door gaten in de muren of andere mankementen aan de woning of het complex vrije entree hebben. Het probleem doet zich dan doorgaans ook in andere woningen voor.

Geen noemenswaardige kosten

Daarnaast mag het door u bestrijden van de muizen ook niet gepaard gaan met ‘noemenswaardige’ kosten. Helaas is moeilijk aan te geven wanneer daarvan sprake is. In principe is het bestrijden van de muizenoverlast voor rekening van de verhuurder zodra u daarvoor wél noemenswaardige kosten moet maken.

Bron: Woonbond

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden