Ik ben huurder Uw omgeving Overlast melden

Overlast melden

Iedereen wil een prettige plek om te wonen. Daarvoor is een fijne buurt onmisbaar. Zo'n buurt ontstaat niet zomaar. We wonen dicht op elkaar en je hoort elkaar al snel. Samen met uw buren heeft u invloed op de sfeer. Belangrijk is dat u zorgvuldig omgaat met uw woning en met alles wat erbij hoort. Zoals de tuin, de lift, de galerij en de berging. En de omgeving.  Veroorzaak geen overlast voor uw buren. Dat geldt natuurlijk ook voor uw buren.

Hulp inschakelen

Is er sprake van ernstige geluidsoverlast, bedreiging, intimidatie, geweld of criminele activiteiten dan belt u de politie: 0900-8844. Is de situatie echt dringend, bel dan 112.

Stap

1

Last of overlast?

Last

Waarschijnlijk heeft u er weleens mee te maken, last van uw buren. Denk bijvoorbeeld aan incidentele geluidsoverlast, het blaffen van een hond, spelende kinderen, het voeren van vogels,  het onkruid dat te hoog staat, leef- of klusgeluiden. Het zijn zaken waar u zich aan kunt storen, maar die u onderling moet oplossen.

Overlast

Het komt helaas ook voor dat de situatie ingewikkelder of heftiger is. De overlast is structureel en extreem. Denk aan drank/of drugsgebruik, extreme geluidsoverlast, psychische problematiek, ernstige vervuiling van de woning of tuin. Dit meldt u bij ons, wij nemen overlastzaken in behandeling.

Stap

2

Overlast melding doen

Als u overlast ervaart, begrijpen wij dat u graag uw verhaal persoonlijk wilt vertellen. Voor onze dossiervorming is het echter belangrijk dat u de overlast ook schriftelijk meldt door het Registratieformulier Overlast in te vullen.

U kunt het formulier ook telefonisch opvragen, wij sturen u het dan toe.

Uiteraard mag u ook een brief of een e-mail sturen (info@velisonwonen.nl). Omschrijf zo volledig mogelijk waar het om gaat.

Formulier (over)last melden
Lees ook
Buurtbemiddeling Velsen Problemen met je buren