Uw huur opzeggen

Na het doorlezen van onderstaande stappen, weet u wat u kunt verwachten bij het opzeggen van de huur.

 • 1

  Minimaal 1 maand van tevoren

  Opzeggen kan elke werkdag, de opzegtermijn is tenminste één maand. De aanvang van de termijn is het moment waarop wij uw ondertekende formulier hebben ontvangen. Als de einddatum in het weekend valt dan is de laatste betaaldag op de eerste werkdag na het weekend of na een feestdag. 

  Als u bijvoorbeeld op 12 januari de huur opzegt, dan is uw laatste huurdag 12 februari. U betaalt dus tot en met 12 februari. De laatste huurdag (einde huur) moet altijd op een werkdag vallen. 

 • 2

  Schriftelijk opzeggen

  De huur moet altijd schriftelijk opgezegd te worden. Klik op de onderstaande button voor het huuropzeggingsformulier. U kunt het formulier uitprinten, invullen en ondertekend aan ons terugsturen (per post of gescand per mail).

  Het is van belang dat het formulier door de huurder(s) wordt ondertekend,  als de ondertekening ontbreekt, wordt de huuropzegging niet in behandeling genomen.

  Manieren van aanleveren huuropzeggingsformulier:

  1. Per post: Postbus 352, 1970 AJ IJmuiden
  2. Bij de balie: Sluisplein 25, 1975 AG IJmuiden
  3. Ingescand per e-mail: info@velisonwonen.nl


 • 3

  Bevestiging en afspraak voorinspectie

  Zodra wij de ondertekende huuropzegging hebben ontvangen, nemen we telefonisch contact met u op voor het maken van een afspraak voor de voorinspectie. Tijdens de voorinspectie stellen we samen een formulier op waarin staat:

  • wat u moet verwijderen of veranderen;
  • wat u kunt achterlaten;
  • wat u moet repareren of schoonmaken.

 • 4

  Kandidaten voor de woning

  Nadat de opzichter een voorinspectie heeft uitgevoerd zal Velison Wonen zo spoedig mogelijk kandidaten benaderen die hebben gereageerd op de advertentie van de woning. Dat houdt in dat een kandidaat de woning graag eerst wil zien voordat hij de woning accepteert. Meestal wordt de vertrekkende huurder dan ook benaderd door een kandidaat om een afspraak te maken om de woning te zien. Om het proces soepel te laten verlopen is het belangrijk dat u meewerkt aan een vlotte bezichtiging.

  Het kan ook voorkomen dat er een groepsbezichtiging wordt gepland met meerdere kandidaten tegelijk. In dat geval neemt de woonconsulent contact met u op. De woonconsulent is dan ook bij de bezichtiging aanwezig.

 • 5

  Eindinspectie en inleveren sleutels

  Tijdens de eindinspectie komt de opzichter opnieuw bij u langs. Hij beoordeelt of u eventuele gebreken -zoals aangegeven bij de voorinspectie - heeft hersteld. Is dit niet het geval, dan herstelt Velison Wonen op uw kosten de gebreken.

  Bij de eindinspectie overhandigt u alle sleutels aan de opzichter. U mag nooit sleutels aan de nieuwe huurder geven. 

 • 6

  Eindafrekening

  Na het inleveren van de sleutels ontvangt u zo mogelijk binnen 6 weken een eindafrekening. Alle openstaande bedragen die te maken hebben met het verlaten van de woning worden in de eindafrekening verrekend: 

  • nog te betalen of terug te ontvangen huur; 
  • kosten voor eventuele reparaties die door Velison Wonen uitgevoerd zijn; 
  • openstaande rekeningen.

  In sommige gevallen kan het langer duren dan 6 weken voordat u een eindafrekening ontvangt, bijvoorbeeld bij overname van inventaris/inboedel door een nieuwe huurder.
  De jaarlijkse afrekening van servicekosten ontvangt u na afloop van het boekjaar en in ieder geval uiterlijk op 1 juli.

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden