Ik ben huurder Verhuizen Uw huur opzeggen

Uw huur opzeggen

Wilt u uw huur opzeggen? Wij bieden u de mogelijkheid om dit makkelijk online via onze website te doen met het online huuropzeggingsformulier. U kunt het formulier digitaal invullen en met één druk op de knop versturen. Het is belangrijk dat het formulier door de huurder(s) wordt ondertekend.

Mijn partner is overleden, hoe wijzig ik het contract?

Eenzijdige huuropzegging bij vertrek medehuurder

 

Wij bevestigen uw huuropzegging 

U ontvangt binnen één werkweek, na ontvangst van uw huuropzegging, een bevestigingsbrief van de opzegging. Heeft u de huur opgezegd, maar geen bevestiging ontvangen? Neem dan contact met ons op! 

Na het doorlezen van onderstaande stappen, weet u wat u kunt verwachten bij het opzeggen van de huur. 

Stap

1

Minimaal 1 maand van tevoren

De huur moet minimaal één maand van tevoren worden opgezegd, langer van tevoren kan natuurlijk ook. U kunt de huur op elke werkdag van de maand laten eindigen. De laatste dag van de huur mag niet vallen op zaterdag, zondag of op een feestdag. Als de einddatum in het weekend valt dan is de laatste betaaldag op de eerste werkdag na het weekend of na een feestdag.  Als u een opzegdatum hebt doorgegeven, dan kunt u die niet meer wijzigen. Zeg de huur dus pas op als u zeker weet dat u de sleutel op de einddatum kunt inleveren en de woning leeg kunt opleveren.

U kunt uw huur online opzeggen via onderstaande button. U kunt het formulier digitaal  invullen en versturen.

Wilt u toch per post opzeggen? Maak dan gebruik van het opzeggingsformulier onder Downloads.

Online huur opzeggen

Stap

2

Voorinspectie

Zodra wij de ondertekende huuropzegging hebben ontvangen, nemen we telefonisch contact met u op voor het maken van een afspraak voor de voorinspectie. Tijdens voorinspectie in uw woning maken we afspraken over de oplevering van de woning. Deze afspraken leggen wij vast in een opnamerapport, die u ondertekent voor akkoord. Zo weet u precies:
•    wat u moet verwijderen of veranderen;
•    wat u kunt achterlaten;
•    wat u moet repareren of schoonmaken.

Voor het teruggeven van de woning heeft Velison Wonen een aantal verhuisregels opgesteld. Daarna heeft u tot aan uw verhuizing de tijd om eventuele reparaties en/of aanpassingen uit te voeren. 

Stap

3

Eindinspectie

De eindinspectie vindt plaats op de laatste huurdag. Tijdens de eindinspectie controleert de verhuurmakelaar of u de gemaakte afspraken bent nagekomen. De woning moet leeg, schoon en volgens de richtlijnen van Velison Wonen worden opgeleverd. Bij de eindinspectie levert u ook alle sleutels in. Worden er tijdens de eindinspectie nog gebreken geconstateerd? Dan worden deze bij  u in rekening gebracht op de eindafrekening. De eventuele kosten staan bij de voorinspectie vermeld.

Stap

4

Nieuwe bewoners en overname

Na de voorinspectie zal Velison Wonen zo snel mogelijk de woning adverteren en kandidaten benaderen die hebben gereageerd op de advertentie van de woning. Het kan ook voorkomen dat er een groepsbezichtiging wordt gepland met meerdere kandidaten tegelijk. In dat geval neemt de verhuurmakelaar contact met u op. De verhuurmakelaar is dan ook bij de bezichtiging aanwezig.

Tijdens de voorinspectie ontvangt u een overnameformulier waarop u kunt aangeven welke voorzieningen de nieuwe huurder kan overnemen. Wanneer de nieuwe huurder de woning komt bezichtigen, kunt u de overname bespreken. Als de nieuwe huurder deze voorzieningen niet wil overnemen, dan moet u deze voor de eindinspectie verwijderen.

Stap

5

Meterstanden

Bij de eindinspectie noteren we de meterstanden. U bent zelf verantwoordelijk voor het doorgeven van deze standen aan uw eigen energie- en waterleverancier.

Stap

6

Eindafrekening

Na het inleveren van de sleutels ontvangt u zo mogelijk binnen 6 weken een eindafrekening. Alle openstaande bedragen die te maken hebben met het verlaten van de woning worden in de eindafrekening verrekend
•    nog te betalen of terug te ontvangen huur;
•    kosten voor eventuele reparaties die door Velison Wonen uitgevoerd zijn;
•    openstaande rekeningen.

In sommige gevallen kan het langer duren dan 6 weken voordat u een eindafrekening ontvangt, bijvoorbeeld bij overname van inventaris/inboedel door een nieuwe huurder.

De jaarlijkse afrekening van servicekosten ontvangt u na afloop van het boekjaar en in ieder geval uiterlijk op 1 juli. 

Veel gestelde vragen over huur opzeggen

Downloads
Formulier beëindiging huurovereenkomst Overnameformulier Verhuisregels Prijslijst verlaten woning