Over ons Nieuws & publicaties Laatste nieuws Eerste sleutel uitgereikt aan nieuwe bewoner Stadspark

Eerste sleutel uitgereikt aan nieuwe bewoner Stadspark

Leestijd: 2 min

Woensdag 1 juli overhandigden Floor Bal, wethouder Wonen en Eric van Kaam, directeur-bestuurder van woningcorporatie Velison Wonen symbolisch de eerste sleutel aan één van de bewoners van de onlangs opgeleverde nieuwbouwwoningen in Stadspark in IJmuiden. De 23-jarige Iris Kromhout van der Meer nam maar wat graag de sleutel van haar eerste eigen huis in ontvangst. Vanwege de richtlijnen omtrent COVID-19 vond de bijeenkomst in een klein gezelschap plaats.

In oktober 2019 startte bouwbedrijf Dura Vermeer met de bouw van 54 woningen aan de Radarstraat. Velison Wonen nam de woningen af voor de sociale verhuur. Het project maakt onderdeel uit van de ontwikkeling van het gebied rond het Moerberg- en Gijzenveltplantsoen dat in 2000 door de gemeente Velsen is benoemd als ontwikkelgebied. Naast het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit door hoogwaardige woonbebouwing, moet het gebied uitgroeien tot een belangrijk park binnen IJmuiden.

Mooie verscheidenheid aan woningen

Wethouder Floor Bal: “Met de oplevering van deze woningen is Stadspark IJmuiden qua woningbouw afgerond. Er is een mooie verscheidenheid aan woningen gerealiseerd, hoog en laag door elkaar. En natuurlijk duurzaam, want zo hoort dat in 2020. Hier krijgen jonge mensen én mensen met een beperking de mogelijkheid om op een prachtige plek zelfstandig te wonen.”

Goed wonen voor iedereen

Het nieuwbouwproject Stadspark fase 5b aan de Radarstraat bestaat uit twee evenwijdige gebouwen. Eén van de gebouwen voorziet in 27 sociale huurwoningen, verdeeld over 3 woonlagen. De woningen zijn bedoeld voor starters. Het tweede complex wordt door Philadelphia Zorg in gebruik genomen en biedt woonruimte aan 25 jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking waar zij naast het vaste team, 24 uur per dag gebruik kunnen maken van zorg op afstand in de vorm van digicontact. Directeur Eric van Kaam: “Met deze nieuwe huizen is weer een mooie stap gezet in het bieden van diversiteit in het woningaanbod van Velsen. Goed wonen is voor iedereen belangrijk, niemand uitgesloten. Daar zetten wij ons met onze samenwerkingspartners graag voor in.”

Meer betaalbare huurwoningen nodig

Betaalbare huurwoningen zijn hard nodig. De vraag naar sociale huurwoningen is groot. Zeker ook onder starters. Voor jongeren is het lastig om toegang te krijgen tot de woningmarkt. Dankzij dit project kunnen starters een prima start van hun wooncarrière maken.

Duurzaamheid

Het project draagt bij aan het streven  van de gemeente Velsen om de CO2- uitstoot te verminderen. Elke woning heeft een aantal eigen zonnepanelen om duurzaam energie mee op te wekken. De woningen hebben energielabel A.