Over ons Nieuws & publicaties Laatste nieuws Houd muizen buiten de deur

Houd muizen buiten de deur

Leestijd: 2 min

We krijgen regelmatig vragen van huurders die last hebben van muizen in huis. Vaak denkt de huurder dan dat Velison Wonen het muizenprobleem oplost. Maar dat is niet het geval. Een muizenprobleem moet de huurder zelf oplossen. Velison Wonen schakelt geen bestrijder in. Gelukkig kunt u veel doen om muizen buiten uw huis te houden. 

Of er muizen in huis zijn kunt u merken aan aangevreten verpakkingen of muizenkeutels. Muizen  kunnen al snel een plaag worden. Ze kunnen ziektes verspreiden en schade aan uw spullen aanbrengen. 

Waarom komen muizen binnen?

Muizen komen woningen of gebouwen binnen om te overleven. Ze zijn op zoek naar eten en beschutting. Juist in de winter zoeken ze graag onze huizen op. Het is er lekker warm en er is volop eten, zeker als dat niet goed opgeborgen is. Ze kunnen makkelijk door kleine gaten en kieren naar binnenkomen. 

Hoe voorkomen?

Het beste is natuurlijk om muizen buiten de deur te houden. Ze nestelen zich het liefst in huizen waar genoeg voedselrestjes te vinden zijn. Voorkom een plaag door uw huis goed schoon te houden. Probeer het eten op te bergen in verpakkingen waar de muizen niet doorheen kunnen knagen. Maak spleten en kieren dicht met speciale pasta. Breng gaas aan voor ventilatieopeningen. Bekijk ook of er in de directe omgeving zoals in de tuin voedselrestjes te vinden zijn. Vogelvoer is voor deze knaagdieren een heerlijke traktatie. Gooi ook op tijd het tuinafval en huiselijk afval weg. 

Heeft u al muizen in uw huis?

Zijn de muizen al bij u binnen? Neem dan direct actie. Als het gaat om een enkele muis dan kunt u bijvoorbeeld een muizenval zetten. Muizenvallen kunt u bij een tuincentrum kopen. Heeft u last van een muizenplaag dan kunt u het beste een ongediertebestrijdingsbedrijf inhuren.