Over ons Nieuws & publicaties Laatste nieuws Nieuwe Santpoorters gaan zelf aan de slag

Nieuwe Santpoorters gaan zelf aan de slag

Leestijd: 2 min

 

Velison Wonen heeft in 2017 een voormalige kinderdagverblijf getransformeerd tot een appartementencomplex van acht appartementen aan de Dobbiuslaan in Santpoort. De appartementen worden bewoond door statushouders.

Marjan Leipoldt, sociaal beheerder van het complex: “De bewoners komen uit Eritrea, Iran, Syrië en Sri Lanka, maar voelen zich vooral Santpoorter. Doordat het appartementencomplex aan de binnenzijde nog steeds de uitstraling had van een kinderdagverblijf met knal blauwe en oranje deuren was het complex niet voldoende onderdeel van de buurt.” Robert Vreeken, coördinator Dagelijks Onderhoud bij Velison Wonen: “Wij begrepen de vraag vanuit de bewoners heel goed alleen we hadden geen budget opgenomen voor groot onderhoud aan dit complex. Technisch gezien staat het gebouw er goed bij. Toch wilden we de bewoners tegemoet komen en hebben we de koppen bij elkaar gestoken en zijn we aan de slag gegaan met een plan van aanpak.” Marjan: “De bewoners gaven al aan dat ze zelf gerust de handen uit de mouwen wilden steken en zo geschiedde.”

Als iedereen zijn steentje bijdraagt is het resultaat nog mooier
Robert: “Ik las in een vorige nieuwsbrief van Hemubo dat ze vaker iets doen voor statushouders en graag hun steentje bijdragen aan mooie sociale initiatieven. Ik heb Arno Kleijn gebeld van Hemubo en hij was meteen enthousiast. Mulder Schilders heeft een leermeester en een schilder geregeld om de bewoners te helpen met de schilderwerkzaamheden. Procoatings, een verfgroothandel, besloot mee te doen met dit initiatief en leverde de materialen.”

Marjan: “Op woensdag 1 mei stonden de Santpoorters hier te schilderen met hulptroepen van Hemubo en materiaal van Procoatings en twee dagen later waren de muren hagelwit en de deuren in dezelfde kleur als de deuren van de buren; kastanjebruin. Het waren gezellige dagen en het resultaat is fantastisch!”