Over ons Nieuws & publicaties Laatste nieuws Velison Wonen gaat langdurige samenwerking aan met Coen Hagedoorn Bouwgroep en Hemubo voor verduurzamingsopgave

Velison Wonen gaat langdurige samenwerking aan met Coen Hagedoorn Bouwgroep en Hemubo voor verduurzamingsopgave

Leestijd: 3 min

 

Donderdag 25 februari tekende Velison Wonen een ketensamenwerkingsovereenkomst met Coen Hagedoorn Bouwgroep en Hemubo. Met de ondertekening gaan de partijen een intensieve samenwerking aan om de verduurzamingsopgave van Velison Wonen te realiseren. De komende jaren verduurzamen we circa 1150 woningen. Door het verduurzamingstraject onder te brengen bij twee vaste partners ontstaat er continuïteit in het bouwproces, alleen al doordat projecten niet steeds apart aanbesteed hoeven te worden.  Adviesbureau Atriensis ondersteunt dit proces in de voorbereiding en de uitvoering.

Directeur Eric van Kaam van Velison Wonen: “Met de ondertekening van deze overeenkomst begint voor Velison Wonen een bijzondere en nieuwe manier van samenwerking. We zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het proces en het resultaat. Commitment van alle partijen is dan ook erg belangrijk. Beide bedrijven hebben aangetoond dat zij dit soort langdurige opgaven met samenwerkingspartijen uitstekend aan kunnen.”

Meer tijd voor het bieden van maatwerk  aan  onze huurders

De aanpak om het verduurzamingstraject op deze wijze  uit te gaan voeren, past helemaal in de nieuwe ondernemingsstrategie van Velison Wonen. Door optimaal gebruik te maken van de expertise van onze vaste partners, kunnen wij  ons als professioneel opdrachtgever meer richten op het werk waarin onze kracht als woningcorporatie zit; aandacht geven aan onze huurders.

Eric van Kaam: “Aandacht voor onze huurders is een belangrijk thema in ons ondernemingsplan. We zien dat er een toenemende groep huurders is die in de knel komt doordat de samenleving steeds sneller verandert. Steeds meer mensen dreigen de aansluiting kwijt te raken. Wij willen er op het gebied van wonen aan bijdragen dat iedereen mee kan blijven doen."

Pilotenwerk en stewardessenwerk

"Dit betekent dat wij ons minder willen richten op het procesmatige werk. Het procesmatige werk, dat we in ons ondernemingsplan ‘het pilotenwerk’ noemen is enorm belangrijk, maar kan door andere partijen of door automatisering wellicht beter of efficiënter worden gedaan. Zo kunnen wij  ons ons meer  focussen op het bieden van maatwerk aan onze huurders. Dit noemen we in ons ondernemingsplan ‘het stewardessenwerk’. Daarmee bedoelen we het echte mensenwerk dat je niet kunt vervangen door bijvoorbeeld automatisering.”

Trots op mooie opgave

Davy Wagenmakers van Hemubo en René Schootemeijer van Coen Hagedoorn Bouwgroep zijn trots op de mooie opgave en het vertrouwen dat Velison Wonen in hen stelt. Beide bedrijven gaan met veel plezier voor de huurders van Velison Wonen aan de gang, om voor hen het beste resultaat te bereiken.