Aedes benchmark

Aedes-benchmark 2016: Velison Wonen nog net geen koploper

In 2016 is de Aedes-benchmark voor de derde keer uitgevoerd. Met de uitkomsten van dit onderzoek kunnen woningcorporaties hun prestaties meten, vergelijken en verbeteren. Velison Wonen heeft haar resultaten verder verbeterd, zo blijkt uit het rapport dat onlangs verscheen.

In het jaarlijkse onderzoek krijgt Velison Wonen een score A (bovengemiddeld) voor haar bedrijfslasten en een score B (gemiddeld) voor het oordeel van huurders.

Bedrijfslasten: score bovengemiddeld

In het jaarlijkse onderzoek krijgt Velison Wonen een score A (bovengemiddeld) voor haar bedrijfslasten. We brachten onze  bedrijfslasten omlaag van € 915 naar € 775 per VHE. Het omlaag brengen van de bedrijfslasten wordt belangrijk gevonden, omdat corporaties dan meer geld kunnen besteden aan hun kerntaak: het huisvesten van mensen met lagere inkomens.

Huurdersoordeel: verbeterd

De klanttevredenheid is gestegen ten opzichte van vorig jaar. De stijging is te danken aan het  huurdersoordeel nieuwe huurders, dat op een 8,2 (A) uitkwam en de tevredenheid van huurders over de dienstverlening rond de huuropzegging (vertrokken huurders) dat een 7,8 (A) kreeg. De score van huurders met een reparatieverzoek kwam uit op 7,4 (B). Op basis van deze cijfers  wordt een score bepaald waarin  de corporatie presteert ten opzichte van andere corporaties. Velison Wonen heeft een score B (gemiddeld) gehaald.

Met onze  benchmarkpositie behoort Velison Wonen tot de groep corporaties nét achter de koplopers in de benchmark. In het jaar daarvoor bevonden we ons in het middenveld. We zijn dus heel tevreden, maar blijven streven naar verbetering.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden