Rookmelders

Rookmelders in alle woningen

Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders verplicht in alle woningen op iedere verdieping. Op dit moment hebben wij veel van onze woningen, maar nog niet alle woningen kunnen voorzien van een rookmelder. Is er door omstandigheden bij u nog geen rookmelder geplaatst, dan kunt u  contact met ons opnemen 0255 535786.

Voor onze huurders zijn er geen kosten verbonden aan het plaatsen van de rookmelders. Wij informeren huurders van tevoren wanneer ze aan de beurt zijn voor plaatsing van de rookmelders. We vragen aan onze huurders om medewerking te verlenen bij het plaatsen van de rookmelders. 

Al rookmelders aanwezig?

Als er al een of meerdere rookmelders in de woning hangen dan controleren we die rookmelders. Afhankelijk van de levensduur worden deze rookmelders wel of niet vervangen.

Rookmelders redden levens

Bij brand in huis vallen de meeste slachtoffers ’s nachts door het inademen van rook. Een rookmelder signaleert de rook en alarmeert voordat het te laat is.

Hoe onderhoud je zelf de rookmelders? 

Maak de rookmelder elke maand schoon met een stofzuiger. Doe dit alleen aan de buitenkant. Test de rookmelders elke maand met behulp van de testknop. Gaat het alarm niet af of heel zacht? Vervang dan meteen de batterijen.