De Zilvermeeuw

Woongemeenschap De Zilvermeeuw is gelegen aan de Ans Rosendahlstraat 14 t/m 48 in Velserbroek en telt zestien drie kamer (huur)woningen. De woningen zijn geheel toekomstbestendig en er is een lift, voor de acht woningen op de eerste etage. De bewoners zijn vitale senioren. Van de bewoners wordt dan ook verwacht dat ze meewerken aan klusjes en gezamenlijk activiteiten.

Zelfstandig en toch samen

Met elkaar delen de bewoners een hobbyruimte, wasmachineruimte, werkschuur, fietsenschuur en een grote binnentuin. Ook is er een gezamenlijke huiskamer, keuken en apart toilet. Naar behoefte wordt er door bewoners gezamelijk gekookt, koffie gedronken, spelletjes gespeeld, gewandeld, geborreld en je kunt je hobby uitvoeren.  Ook al is niets verplicht, de bewoners van de woongemeenschap hebben bewust gekozen voor een sociale manier van wonen. Een positieve houding ten opzichte van gezamenlijke activiteiten wordt dan ook wel verwacht.

Loopafstand winkelcentrum en gezondheidscentrum

De Zilvermeeuw staat op een centrale plek in Velserbroek, op loopafstand zijn alle belangrijke voorzieningen zoals winkelcentrum, gezondheidscentrum, bibliotheek en openbaar vervoer. 

Velison Wonen is eigenaar van het pand en zorgt ook voor het onderhoud ervan. De bewoners regelen grotendeels zelf de toewijzing van de woningen.

Inschrijven voor De Zilvermeeuw

Heeft u belangstelling voor een woning in De Zilvermeeuw? Voor € 5 per jaar (onder voorbehoud van prijswijzigingen) kunnen geĂ¯nteresseerden tussen de 50 en 65 jaar zich inschrijven als lid. Daarmee staat u op de ledenlijst voor een woning. 

Inschrijven kan met het formulier op deze pagina.  Wanneer u het heeft ingevuld, kunt u het uitprinten en opsturen naar Bestuur De Zilvermeeuw Ans Rosendahlstraat 22 1991 PG Velserbroek.  

Toewijzing

Als er een woning beschikbaar komt, volgt er een gesprek met de meest geschikte kandidaat op dat moment.  De kandidaat wordt vervolgens door het bestuur van De Zilvermeeuw voorgedragen aan Velison Wonen. Verder gelden de regels van het passend toewijzen. Dit betekent dat de huur moet passen bij uw inkomen en de grootte van uw huishouden. Dit wordt getoetst door Velison Wonen.