Ik krijg een woning aangeboden, wat nu?

Woning bekijken

U heeft op een advertentie voor een huurwoning van Velison Wonen gereageerd via de website mijnwoonservice.nl.
Als u tot de eerste tien geselecteerden voor deze woning behoort, krijgt u een uitnodiging van ons om de woning te bekijken. Het kan zijn dat er meer kandidaten de woning komen bekijken. Meestal ontvangen de eerste tien een uitnodiging maar dat kan in bepaalde gevallen afwijken.

Soms is de woning tijdens de bezichtiging nog bewoond maar de woning kan ook al leeg zijn.

Vanwege de coronamaatregelen hebben we de manier waarop de woning kan worden bekeken tijdelijk moeten aanpassen. Onze woonconsulent informeert u hier over.

Besluit u de woning te accepteren?

Op de dag nadat u de woning heeft bezichtigd, laat u uiterlijk voor 12.00 uur via de website www.mijnwoonservice.nl weten of u interesse heeft in de woning of niet. Reageert u niet op tijd dan vervalt de aanbieding.

Komt u voor de woning in aanmerking?

De kandidaat die bovenaan de lijst staat en de woning accepteert, krijgt de woning van ons aangeboden. Als u dat bent dan moet u nog wel uw (inkomens) gegevens bij ons inleveren. Onze verhuurmakelaar checkt uw gegevens. Als dat allemaal in orde is, kunnen wij de woning pas echt aan u toewijzen.
Dan wordt gevraagd om binnen twee dagen een aantal gegevens aan te leveren zoals inkomen, verhuurdersverklaring en BRP uittreksel gemeente.

 

Huurovereenkomst tekenen en ontvangst sleutels

De verhuurmakelaar spreekt met u af wanneer zij de  huurovereenkomst met u kan tekenen en u de sleutel van uw nieuwe huis krijgt.

Inschrijving vervalt na tekenen huurovereenkomst

U heeft net een nieuw huis en denkt natuurlijk nog lang niet aan een volgend huis. Toch is het belangrijk om te weten dat uw inschrijving als woningzoekende vervalt zodra u uw huurovereenkomst bij ons heeft getekend. Wilt u voor de toekomst toch weer inschrijfduur opbouwen dan raden wij u aan om u opnieuw in te schrijven op mijnwooservice.nl. U betaalt hiervoor jaarlijks € 10 per jaar.