Servicekosten

Servicekosten zijn kosten die bovenop de kale (netto) huur van een woning komen. Dat zijn bijvoorbeeld kosten voor energie, tuinonderhoud, schoonmaak of de huismeester. Voor deze bijkomende kosten kan maandelijks een voorschot bij u in rekening worden gebracht. Dit zijn verrekenbare kosten. Elk jaar ontvangt u van ons een overzicht van de bijkomende kosten. Te veel betaalde kosten ontvangt u dan terug. Heeft u echter te weinig betaald, dan moet u bijbetalen. Met vragen over het overzicht kunt u bij ons terecht.

Niet verrekenbare servicekosten

Er zijn ook servicekosten die niet worden verrekend. Dat geldt bijvoorbeeld voor de maandelijkse kosten voor een glasverzekering of het service abonnement.

Servicekosten en huurtoeslag

Uw netto huur plus de servicekosten, en uw eventuele voorschot op de stookkosten, zijn samen de bruto huur. Dit is het bedrag dat u maandelijks betaalt. De Belastingdienst neemt sommige servicekosten mee in de berekening van uw huurtoeslag, bijvoorbeeld verlichting en schoonmaakkosten van gemeenschappelijke ruimten. Huurtoeslag ontvangt u van de Belastingdienst als u relatief veel van uw inkomen kwijt bent aan huur.