Afvalcontainers horen niet op het achterpad

Een flink deel van de woningen van Velison Wonen grenst aan een achterpad. Via deze paden kunt u uw woning makkelijk achterom bereiken. Heel handig als u bijvoorbeeld met een fiets, brommer, scootmobiel of kinderwagen via de achterdeur naar buiten wilt.

Kliko’s vervelende obstakels

Als er kliko’s in de weg staan, wordt dat een stuk lastiger. En helaas merken wij dat bewoners hun kliko regelmatig op het achterpad plaatsen. Voor ouderen wordt het daardoor lastig om met hun rollator of scootmobiel hun woning langs het achterpad te bereiken.

 

Opstapje voor inbrekers

De afvalcontainers zijn niet alleen een hinderlijk obstakel, maar wist u dat de containers ook handig zijn voor inbrekers om ergens op of over te klimmen! Inbrekers maken dankbaar gebruik van die mooie opstapjes. Via de kliko’s is het een kleine moeite om over de schutting te klimmen en om vervolgens in uw afgesloten achtertuin te komen. De kliko is ook een ideale ‘boodschappentas’ voor de inbreker. Iemand die met een kliko over een achterpad loopt, valt niet op, ook niet als deze vol gestolen spullen zit!

Vandalisme

Er worden regelmatig containers in de brand gestoken. Om overlast voor de omgeving te voorkomen, vragen wij u om de afvalcontainers niet op  het achterpad te zetten, maar in uw tuin.