Wat doet Velison Wonen aan het verbeteren van achterpaden?

Velison Wonen wil de komende jaren veel doen aan het verbeteren van de achterpaden. Onder de noemer 'Project Slimme Stegen' gaan we de kwaliteit van de achterpaden in verschillende wooncomplexen verbeteren. Wij zijn hiervoor een meerjarige samenwerking aangegaan met twee ervaren hoveniersbedrijven, De Bie Groen en Compeer Infra.

In november 2021 is Velison Wonen gestart met de eerste drie achterpaden rond de woningen aan de Meerweidenlaan in Velsen-Noord. De uitstraling van de paden wordt mooier én de klimaatbestendigheid verbetert.

Aanpassen aan klimaatverandering

De afgelopen jaren is de heftigheid van regenbuien behoorlijk toegenomen. We moeten ons gaan aanpassen aan extremere weeromstandigheden door klimaatverandering. Daarom passen we slimme oplossingen toe die de wateroverlast na een stevige regenbui tegengaan. U moet dan denken aan extra groenstroken en kolken tussen de tegels voor de afvoer van regenwater. Het water kan zo beter de grond inlopen. Waar mogelijk hergebruiken we materialen, zoals de tegels. De stegen worden na de opknapbeurt ook een stuk prettiger om doorheen te lopen.

We moeten er vervolgens samen met bewoners voor zorgen dat de achterpaden netjes en veilig blijven, bijvoorbeeld door regelmatig het onkruid weg te halen.