Huurcontract 'contactloos' tekenen

Heeft u een  huis van Velison Wonen toegewezen gekregen?

Dan kunt u uw huurcontract vanachter uw computer, mobiel of tablet huurcontract online  ondertekenen. Het enige dat u nodig heeft is een e-mailadres en internet!

Waarom online ondertekenen?

We merken dat corona de digitalisering versnelt. Nu ons kantoor vanwege de corona-maatregelen gesloten is, moeten we op zoek naar nieuwe oplossingen om onze klanten van dienst te kunnen blijven. Het digitaal ondertekenen biedt onze huurders gemak, omdat zij niet helemaal naar ons kantoor hoeven te komen om een handtekening onder het huurcontract  te zetten. Voor Velison Wonen levert  het veel tijdwinst op in het administratieve proces. Die tijd kunnen we inzetten voor bijvoorbeeld begeleiding  van huurders die extra aandacht nodig hebben en waarvoor persoonlijk contact heel belangrijk is.  

Hoe werkt het? 

Het digitaal ondertekenen gebeurt met behulp van ValidSign. Wij stellen het huurcontract op en dat wordt met eventueel aanvullende documenten klaargezet. U ontvangt van ValidSign een e-mail met een uitnodiging voor het Digitaal ondertekenen van de huurovereenkomst. Door middel van een klik gaat u akkoord met de voorwaarden in het huurcontact en de overige documenten. Deze manier van ondertekenen heeft dezelfde rechtsgeldigheid als een handgeschreven handtekening. U betaalt bij het tekenen van de huurovereenkomst ook de eerste verhuurnota. In de documenten die u ontvangt is de uitnodigingsbrief met de eerste verhuurnota toegevoegd. Het bedrag maakt u via internetbankieren over op onze rekeningnummer. U kunt niet contant of met een pinpas betalen. 
Wanneer de huurovereenkomst ondertekend is en de eerste verhuurnota betaald is, kunt u de sleutels in ontvangst nemen. 

Waar ontvang ik de sleutels?

De verhuurmakelaar spreekt met u een datum af voor het opleveren van uw nieuwe woning. Samen met verhuurmakelaar loopt u door de woning en bespreekt u zaken die betrekking hebben op de staat van de woning. Na de oplevering krijgt u de sleutels van de verhuurmakelaar overhandigd. 
Onze eerste ervaringen met het digitaal ondertekenen zijn goed. Voor sommige klanten is het nog een beetje wennen, dat is logisch. Onze verhuurmakelaars helpen u graag met het beantwoorden van uw vragen.